6 навика, които Илон Мъск споделя, че му помагат да се поддържа в продуктивно състояние.

6 навика, които Илон Мъск споделя, че му помагат да се поддържа в продуктивно състояние.

 

1. Ограничаване говоренето по телефона до минимум. Мейлите и съобщенията ни позволяват ние сами да управляваме времето си и да решаваме кога и на кого да отговаряме.

 
2. Поддържане на недостъпност. Спрете да бъдете „на линия“ за всеки, който иска да ви сподели какво е ял, пил, какви обувки си е харесал или да ви разисква кой, какво, кога. Разтребете всички small talks от графика си.
 
3. Не бягайте толкова бясно от мултитаскинга. Ако развиете добро ниво на концентрация и ако не се разсейвате с безсмислени неща – мултитаскинга не е толкова страшно чудовище.
 
4. Работа със стриктно подготвен график, разделен на блокове със задачи. Най-добре ако е максимално еднакъв за всеки ден, за да се изгради рутина, с която ума да свикне и да не се губи време в чудене, а всичко да следва категорично и автоматично.
 
5. Следване на принципа: Не се опитвай да запомниш, а се опитвай да разбереш. Когато разбереш, ще го запомниш автоматично. Първо разбираме фундаменталните принципи, корените и тогава започваме да опознаваме детайлите, листата. Това спестява много време когато учиш нови неща.
 
6. Спане колкото е нужно. Прекалено малкото спане и прекалено много спане намаляват драстично продуктивността. Ако имате възможност експериментирайте и вижте в колко часа ще се събуждате без аларма (и без снуузване!) за няколко поредни дни. В първите дни може би ще спите повече, но след 3-тия, 4-тия ден организма се напасва и човек много добре се ориентира колко часа са му достатъчни. Обикновено са между 6 и 8. Илон Мъск спи по средно 6 часа и пие по две кафета на ден. :)
Източник: INC.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *