8-те правила, които трябва да спазваш в твоя Боен клуб

8-те правила, които трябва да спазваш в твоя Боен клуб

„Борба е когато истинското и лъжливото мерят сили“

Личната борба е тази, която всеки от нас води сам със себе си. Борба  между това, което сме и това, което искаме да бъдем. Борба между истинското „Аз“, което ни води напред с ентусиазъм и лъжливото „Аз“, което се опитва всякак да ни съботира чрез страхове и съмнения в собствената ни сила.

Всеки път, когато трябва да направим избор, дори и за най-малкото нещо, ние се намираме на кръстопът, където истинското и лъжливото мерят сили.

В такъв момент само правилата и навиците, които сме изградили в своя живот, определят кое  „Аз” да победи в собствения ни „Боен клуб”.

Ето и осемте правила, които е добре да спазвате в личния си „Боен клуб”:

Правило номер 1:

Не говорете за „Боен клуб”!

  • Не говорете на всички и навсякъде, че сте започнали нова диета, че имате идея, която смятате да реализирате, че нещата около вас са много хубави или много лоши и прочие. Хората няма да ви разберат. На повечето от тях изобщо не им пука за вас и вашия свят. Те просто се хранят с вас и вашите емоции. Тези, които ще ви помогнат в случай на нужда, са малко на брой и повярвайте ми, те също са членове на „Боен клуб” и ще се появят в правилния момент, без да ги викате.

Правило номер 2:

НЕ ГОВОРЕТЕ за „Боен клуб”!!!

  • Независимо каква е, за своята лична борба може да говорите само с другите хора от „Боен клуб”. Тези, които споделят борбата. Тези, които я разбират. Тези, за които е важно да се бориш толкова, колкото е важно и за теб самия. Тези, от които може да учиш как да се биеш по-добре или тези, които те разпускат след поредния бой. Другите нямат значение. Те не разбират борбата и няма смисъл да хабите енергията си за тях. Обградете се с хора, които харесвате и които ви движат напред и нагоре. Загърбете всички останали, които ви натоварват или хабят времето ви с незначителни приказки и действия. 

Правило номер 3:

Нечий вик ще спре, ще се изтощи, ще се пречупи. Боят приключва!

  • Хората често не започват нещо, защото им се струва прекалено трудно, имат себе си за човек без воля или ги е страх да рискуват. На други пък дадено начинание им се струва прекалено лесно и мислят, че когато и да започнат, ще се справят. Реално обаче такива хора почти никога не поддържат мотивацията си дотам, че да стигнат до края, а всъщност, рядко и изобщо започват, колкото и лесно да им се струва. И в двата случая тези хора просто се отказват. Пречупват се. Напускат арената. Това е. Оставете ги – за тях боят приключва! Вие изберете сами за себе си дали продължавате!

Правило номер 4:

В борбата присъстват само двама човека!

  • Във всяка ваша борба за усъвършенстване сте само вие и вашият живот! Никой друг и нищо друго! Дори и хората, които най-много ви обичат, ви обичат такива, каквито сте. Свикнали са да се отнасят с вас по определен начин, да говорят с вас по определен начин, да мислят за вас по определен начин. Ако се промените, дори и за ваше добро, хората неминуемо ще променят отношението си към вас. Ще се „съпротивляват“ на промяната. Не, че те не искат да помогнат за нея. Не, че не биха се радвали да бъдете по-здрави, енергични и щастливи. Не. Просто такава е човешката природа – да се съпротивляваме на промяната на това, с което вече сме свикнали и което ни е комфортно. Преодолявайки това съпротивление обаче, водата стига до чешмата ви, а крушката в стаята ви свети.

Правило номер 5:

В едно и също време може да участвате само в една борба, приятели!

  • Направете план за това как да постигнете това, което желаете и преоритизирайте всяка дейност. След това се фокусирайте само върху задачата, която сте си определили за най-важна. Фокусирането прави задачата лесна, а момента солиден. Не се разпилявайте. Не се опитвайте да правите хиляди неща наведнъж или да правите от всичко по малко. Не се и опитвайте да бъдете перфектни или налудничаво вманиачени да свършите всичко. Просто се концентрирайте само върху една задача докато не я приключите. След това изберете следващата си задача и започнете следващата си борба.

Правило номер 6:

Без тениски, без обувки!

  • Не прикривайте с нищо желанията и стремежите си да бъдете най-доброто, на което сте способни. Не бъдете скромни или прекалено стеснителни. Не пестете време, усилия и пари. Хвърлете всичко, което имате във вашето преследване, за да му дадете живот. За да си дадете живот. Вие сте длъжни да опитате да постигнете това, което искате дори и с риск да загубите всичко!

Правило номер 7:

Боевете ще продължат толкова дълго, колкото е необходимо!

  • Всеки търси шорткъта на съксеса. И такъв може би има. Не е нужно да вярваме, че успеха на всяка цена идва трудно. При всички случаи обаче – боят за него ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо. Единственото, което е нужно да правите е да останете до края. Независимо от времето и усилията!

И последното правило номер 8:

Ако това е първата ти вечер в „Боен клуб”, трябва да се биеш!

  • Ако това е денят, в който се раждаш – борбата започва! Ако това е първият ти ден, в който отиваш на училище – борбата започва! Ако това е първият ти ден в университета – борбата започва! Ако това е първият ти ден на работа – борбата започва! Ако това е първият ти ден на диета – борбата започва! И ти нямаш избор – трябва да си стегнеш задника и да се биеш по най-добрия възможен начин, с най-добрите възможни средства и да следваш най-добрата възможна стратегия.

Борбата започва!

За себе си или за някой друг ще се бориш днес?

А ако искате заедно с нас да изградите  вашите собствени правила – заповядайте в Програмата за изграждане на полезни навици. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *