Решенията и сложността на живота ни стават все по-заплетени и изискващи нашия фокус. Затова повечето от нас все по-ясно осъзнаваме нуждата да имаме инструменти, които ни помагат да опростяваме целия този хаос. Инструменти, които ни помагат, въпреки нарастващата сложност на живота ни, да оставаме свързани с ценното, значимото и красивото в него.

Инструментът, който ни помага да идентифицираме кое е наистина важното и да се отграничим от всичко останало, се нарича минимализъм. Минимализмът е начин на живот, при който ние съзнателно изхвърляме всичко, което не ни добавя достатъчно стойност в ежедневието. Изхвърляме всичко, което ни задъхва и изморява ментално, физически и емоционално. И съзнателно избираме в живота ни да присъства само това, което ни носи смисъл, радост и израстване. :)

В този курс работим по 4-те най-важни насоки за изграждане на минималистичен начин на живот:

  1. Физическо разтребване.
  2. Дигитално разтребване.
  3. Опростяване на времето/графика ни.
  4. Опростяване на финансите ни. :)
За всяка една от тези насоки ще упражняваме само 3 стъпки:
  1. Разтребване.
  2. Подреждане – изграждане на среда, подпомагаща фокуса и вдъхновението ни.
  3. Създаване на процес, чрез който да поддържаме създадения ред. :)

Това е единственият курс по минимализъм в България. И дори да не прозвучи много скромно – смятам, че е един от най-добрите курсове по минимализъм за целия свят (казвам го, защото през годините съм участвала в наистина много). Така, че – ако смятате, че има нужда малко да опростите ежедневието си и да изградите по-минималистичен начин на живот, този курс е за вас! :) Той ще ви помогне да си създадете физическото, ментално и емоционално пространство, в което наистина важното за вас не само да се появи, но и да остане и израсте в живота ви! :)

Ако сте готови за един по-буден, опростен и минималистичен начин на живот – очаквам ви заедно с нас ТУК. :)