Селин Дион за празнуването на живота и смъртта :)

Селин Дион за празнуването на живота и смъртта :)

 

Преди около петнайсет години гледах едно интервю със Салин Дион, където журналиста я попита как така поддържа тялото си винаги във форма – без строги диети и без кой знае какъв спорт. Каза, че повечето звезди от нейното ниво почти винаги изпадат в разни дупки, в които или започват да взимат наркотици, или алкохол, цигари, имат проблеми с храната и прочие, а тя никога не е изпадала в подобни крайности.

Тогава Селин Дион отговори, че се чувства вътрешно изцяло щастлива и не усеща необходимост от някакви външни стимули. :) Това й беше единствения отговор. Помня го добре, защото и аз все се чудех как да му се невиди тя винаги е в толкова перфектна форма. И тя определено си го живее цял живот този отговор – и с визията си, и с изказа си, и с действията си, с таланта си, с движенията си дори – всичко е финес и хармония. Изключително балансирана личност!

И сега, когато мъжът й, с когото са заедно от най-ранните й години, почина – тя отново е такава. Истинска. Щастлива. Кой в наши дни превръща едно погребение в спектакъл с музика? Никой, освен може би няколко народа от изтока! Свикнали сме да мислим, че смъртта е нещо лошо и толкоз. Вярвам обаче, че ако човек е наистина щастлив и празнува живота – той знае и как да празнува смъртта. Точно както нея. Да си я изстрада, да, но все пак да я отпразнува.

Евала, уникална, уникална жена!

Някой ден бих искала на погребението ми музиката да е още по-силна. :)

Bee Gees и Селин Дион изпълняват песента „Immortality“ (Безсмъртие) – Лас Вегас, 1997. We do not say goodbye! :)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *