Зелено смути за повече енергия и фокус :)

Зелено смути за повече енергия и фокус :)

 

Ако усещате, че жегата ви изморява прекалено много и ви причинява някакъв вид „мозъчна мъгла“ – значи ви е време за повече кислород в кръвта. :) Кислородът е един от най-силните (а може би и най-силния) естествен наркотик, а начинът, по който лесно може да си доставим повече е чрез богати на хлорофил растения. Хлорофилът често се нарича „кръвта“ на растенията, защото това е техният основен източник на живот. Чрез него се осъществява фотосинтезата, което реално е преобразуване на слънчевата енергия в енергия за живот. :) Хлорофилът е и молекулярно структуриран почти като хемоглобина на човешката кръв – единствената разлика е, че вместо желязо има магнезий, което още повече подпомага нервната ни система. :) Гениална, велика съставка! :)

Така че, ако имате нужда от повече енергия и повече когнитивна сила – тествайте една седмица да закусвате с тази концентрирана слънчева енергия и вижте как ще ви подейства. :) В краен случай може да си го заложите като следобедна закуска. :)

Ето и продуктите:

1 банан;

3-4 ч.л. тахан да сложите;

Малко сурови бадеми (ако се сетите може да ги накиснете от вечерта);

Половин връзка магданоз;

Два-три стръка целина;

1 ч.л. пшенична трева на прах;

1-2 ч.л. какао и мака смесени;

1-2 ч.л. спирулина (по желание);

Малко вода или прясно мляко.

Слагате всичко в блендера за 1-2 минути и е готово. :) Аз най-често си го правя по-гъсто, а не за пиене, защото така ми е още по-засищащо и вкусно. Ако няма около вас пшенична трева на прах, какао, мака или спирулина – в интернет много лесно може да си намерите и поръчате он-лайн. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *