Как да преодолеем вечното „не съм готов“

Как да преодолеем вечното „не съм готов“

 

Ако искате нещо, но ви е страх, че не можете да го постигнете или, че идеята ви е прекалено голяма за вашите възможности, или искате нещо, но си казвате „не му е дошло времето“ – трябва да направите само две неща:

Първо – отделяйте по минутка, две всеки ден за размисъл относно този идея. Опитайте се да й се насладите, дори и да ви е страх от това колко е голяма. Поогледайте я от различни ъгли, с различни погледи, с малко критика дори. Но – дайте й малко време, в което интересър ви към нея да стане по-голям от страха за нея. :)

След това, когато малко по малко свикнете с мисълта за нещото…за идеята и тя започне да ви изглежда по-позната, по-естествена и осъществима, тогава следвайте тези 3 стъпки:

  1. Не позволявайте на някой да ви казва, че не можете да направите това нещо, да осъществите тази идея или че е прекалено тъпа например…Хората винаги говорим от собствения си опит и разбирания, които обаче често са нерелевантни към всяко ново чуждо начинание.

2. Осмелете се да направите първата крачка, дори и да ви е страх … Физическите ефекти от стреса и страха (учестено дишане, напрегнатост и дори леко потене) са абсолютно същите като физическите ефекти, когато сме супер ентусизирани и изпълнени с много кураж, за да се справим с някое предизвикателство. В този смисъл, в момента, в който усетим страх, ние моментално може да предефинираме това усещане и да усетим, че изпитваме ентусиазъм, с което съвсем уверено да направим крачката си напред. :)

3. ..защото ако ви е страх, това значи, че сте вече сте готови за целия път напред… :) Колкото и да не ви се вярва.

 

И в крайна сметка – ако направите само тези 3 крачки, след това няма да имате нужда от никакви съвети за това как и дали да започнете играта! Защото вие вече ще сте в играта и тя сама ще ви вдъхнови за напред! :)

 

Заповядайте в нашата Програма за изграждане на полезни навици, където заедно превръщаме страховете си в свои приятели и мотиватори, и продължаваме напред с пълна пара! :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *