Най-великият момент във Вселената.

Най-великият момент във Вселената.

 

Когато започваме да изграждаме нов навик, искаме да стартираме нещо или искаме да внесем някаква позитивна промяна в ежедневието си, единственото върху което е нужно да се концентрираме е това да започнем. Например, ако започваме навика за медитация – не ни интересува колко дълго ще медитираме, не ни интересува по какъв начин ще медитираме, даже не ни интересува дали медитираме добре или не. Нищо от това не и интересува. Всеки път, всеки ден единственото, което наистина има значение е да започнем. Да седнем на мястото си и да затворим очи. Само това. После може да изпълним дейността за 1 минута или 2 минути, или 15 минути – това няма абсолютно никакво значение. Фокусът ни следва да е изцяло и само върху започването. Ако само седнем и започнем това – броим го за успех! :) Третираме момента на започване като най-важния момент във Вселената. :)

Защо моментът на започване е толкова важно да бъде усвоен? Защо да започнем да правим нещо е по-важно от това колко дълго ще го правим?

Защото няма никакво значение от колко дълго, защо и как искаме да правим нещо, ако всъщност не започнем да го правим. :) Няма никакво значение колко дълго обмисляме една стъпка, ако не я направим. Затова трябва да се научим да третираме момента на започване като най-великият момент във Вселената. :)

И да упражняваме този момент всеки ден. :)

Ето как упражняваме започването:

  1. Определяте си тригер. Тригерът е действие веднага, след което ще започнете дейността, която искате. Например казвате си: Ще пия топла вода веднага след ставане. Хубаво е тригерът да е вече наш установен навик (ставането сутрин, миенето на зъби, пиенето на кафе, тренировката, прибирането в къщи, вечерята или каквото действие изпълнявате всеки ден, ориентировъчно по едно и също време). Веднага след като тригера се случи – започвате това, което сте си намислили;
  2. Започвате! След тригера, каквито и да са условията в конкретния момент, каквото и да се случва – направете всичко възможно, за да започнете. Нека това да започнете бъде ваш най-важен и главен приоритет. Пиете топла вода, медитирате, спортувате или каквото сте решили да внесете във вашето ежедневие. След като тригерът се случи – просто отивате на място и започвате. Ако след това решите да продължите дейността – ок, но това не е задължително и нека не е повече от 5, 10, маааксимум 15 минути и приключвате. Единственото, което има значение е да започнем. Единственото, което има значение е да се научим да третираме момента на започване като най-важния момент в цялата Вселената! :)

Сега е време за практика. Изберете каква дейност искате да започнете. Да пиете топла вода сутрин? Да медитирате? Да спортувате? Да пишете? Да четете? Най-добре да е нещо, което отлагате от много време, а всъщност искате да правите. Определете своя тригер – действие днес, след което веднага ще започнете. 

След това е лесно – когато тригерът се случи, започвате каквито и да са условията. Това е! Обърнете внимание на момента на започване. Какво е усещането да започнеш? Какво е усещането да поставиш началото на нещо. Да отвориш една нова врата за деня, през която да миеш. Усещането е разкошно! Започването е най-великият момент във Вселената. :)

Ако искате да се включите заедно с нас в изграждането на нови полезни навици в своето ежедневие – може да се включите в нашата фантастична група ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *