Сурови бонбони за енергия :)

Сурови бонбони за енергия :)

Това са едни от най-разпространените, бързи за правене и много вкусни сурови бонбони, които реших да направя за няколко мои приятели като подарък. За да засиля енергията около тях – подредих ги в ин и ян форма. :)

Бонбоните са два вида!

Продукти за вид 1 (на око):

Бадеми, кашу, фурми, годжи бери, какао, пчелен прашец, тахан, кокосово масло и мед.

Продукти за вид 2 (на око):

Кашу, моркови (т.е. останалите моркови от направен фреш – реално хората ги хвърлят, но те са си супер хубави ситно смлени моркови, точно за бонбони!  :)), джинджифил на прах, тахан, кокосово масло и мед.

Продуктите се слагат в блендер и се объркват за няколко минути докато стане хомогенна сместа или ако искате да са по-хрупкави – може да не ги смилате много плътно. Ако сместа е прекалено гъста – може да сложите малко вода или прясно мляко.

След като сместа е готова оформяте бонбони във формата на кръгчета и ако искате ги овалвате в нещо. В случая за овалване аз съм ползвала брашно от рожков, смлени ядки и от пълномаслените кокосови стърготини.

Така, някой хора казват, че най-трудното е да се намерят продуктите за тези бонбони. Но не е така. Ако сте решили да се храните здравословно – намерете магазините около вас, които предлагат тези продукти. Истината е, че повечето най-вероятно се продават в супермаркета до вас, но просто не сте забелязали… :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *