Как да разпознаваме „Своите хора“

Как да разпознаваме „Своите хора“

 

Забелязали ли сте как е сякаш твърде натоварващо да бъдеш около някои хора.

Сякаш, когато си около тях ти просто не можеш да бъдеш най-добрия себе си.

Усещаш енергията си буквално срината след като си прекарал време с тях.

Много често ние пренебрегваме това вътрешно усещане, защото не искаме да бъдем груби или защото сме били приятели с този човек от преди много дълго време.
⁠⠀
Но, запитайте се: Защо цените чувствата на този човек повече от това да цените своята собствена жизнена енергия?

Когато усетите, че някой ви сваля енергията – обърнете внимание. Вие явно просо не резонирате един с друг.

Резонанс се получава, когато две вълни пътуват с еднаква скорост и в еднаква посока. Сложи двама човека заедно, които си резонират и те веднага взаимно ще си дават енергия и ще се вдигат взаимно.

Но ако две вълни пътуват с различна скорост и/или в различна посока, те са дисонансни и реално ще отнемат енергия една от друга.
⁠⠀
Когато ние се променяме или според етапа, в който се намираме – хора около нас естествено ще отпадат. Това не е нищо лично. Те просто не резонират с нас. И е Ок да се махнем от тези хора. Да не искаме да прекарваме време с тях – нарича се „различност“ и е едно от най-нормалните неща на Земята. Не бива да се чувстваме виновни за това, че се отдръпваме от хората, около които не се чувстваме най-добрия себе си.

⁠От друга страна – добре е да обръщаме внимание на хората, които ни „вдигат“ и ни създават вдъхновение. И да се обграждаме с тях. Ако прекарваме колкото се може повече време с хора, с които резонираме – толкова повече енергията ни се увеличава. И толкова повече нашата собствена гениалност ще има възможност да се покаже и задвижи.

⁠Във всичко това няма нищо лично. Става дума единствено за екология и култивиране на нашата собствена енергия. Която понякога несъзнателно потискаме (когато сме покрай хора, които не ни резонират) и на която помагаме да расте (когато сме покрай хора, които ни резонират, които ни създават усещане за спокойствие, усмивка, вдъхновение).

Другари, вие обграждате ли се с хора, които усещате, че ви създават енергия? :)

Запишете се да получавате други мои статии ТУК. Или директно се запишете за Програмата за изграждане на полезни навици ТУК. :)
⁠⠀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *