Цикория за ободряване и добър метаболизъм (вместо кафе)

Цикория за ободряване и добър метаболизъм (вместо кафе)

 

Миналия месец в разтребване на непотребното коментирахме фалшивите нужди, от които може да се поосвободим и стана дума за кафето. Доста хора писаха, че без кафе не могат да се събудят и стана дума, че то много успешно може да се замени с цикория, защото тя има ободряващи свойства и няма кофеин, което я прави чудесна алтернатива на кафето. :)

Вкуса на цикорията е сладко-горчив и особеност е, че не се усеща нужда от захар за хората, които по принцип обичат да слагат захар в кафето. :) Т.е. не е горчиво като кафе, даже сладнее много приятно. :) Цикорията също доста помага за подобряване на метаболизма и за редовното ходене до тоалетна. :)

Ако пиете по две кафета на ден, може спокойно да замените едното кафе с тази цикория. Или ако пиете по едно кафе, може да редувате ден с кафе и ден с цикория. Кафето е хубаво да е 100% арабика, защото кофеина в арабиката е по-мек. Идеята е намаляването на кафето да стане постепенно, защото ако е рязко може да се усети главоболие или умора. Тези симптоми отшумяват, разбира се, но ако намаляването на кафето става постепенно често изобщо не се усещат. :)

Тези опаковки могат да се намерят в почти всяка Била и по руските магазини из София. Срещала съм ги и по здравословните магазини. :) Аз преди години бях спирала кафето за около две години и го замених именно с цикория. От тогава не бях пила цикория, но сега си взех тези две опаковки от Била и реших пак да си правя такова кафенце. :)Препоръчвам го за тези, които искат да понамалят кафето за някакъв период. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *