Създай си вдъхновяваща визия и после бавно, и упорито я изпълнявай

Създай си вдъхновяваща визия и после бавно, и упорито я изпълнявай

В обществото ни битува твърдението, че трябва да се радваме на малките неща от живота. И ние наистина е хубаво да им се радваме. Но ние сме започнали да приемаме това послание прекалено едностранчиво. Започнали сме да мислим, че щастието е само в малките неща. И често използваме това твърдение като оправдание когато ни мързи или когато не ни стиска да гоним голямото.
 
В живеенето на живот, който си струва да бъде изживян, нещата стоят така – да се радваме на малките неща в никакъв случай не означава да забравяме голямото, мащабното, вдъхновяващото за нас. Да живееш в настоящето не означава да не си поставяш големи, предизвикателни цели за бъдещето, а напротив – едното осмисля и дава енергия на другото. Ако не живееш в настоящето, ако не можеш да откриваш щастието, нямаш вдъхновението да преследваш целите си. Но ако нямаш големи цели, моментът тук и сега, моментът, който преживяваш в настоящето не е достатъчно удовлетворяващ, поради простата причина, че когато нямаш посока, просто се въртиш в кръг. Реално – да не си поставяме цели, да забравяме за голямото, е една от основните причини да се чувстваме изгубени и безцелни в живота си.

 

Хората усещаме максимално удовлетворение от живота си, когато умеем да сме щастливи тук и сега, и заедно с това да имаме ясна и смела визия за напред. Едното дава смисъл на другото. Нашето бъдеще е нашето настояще, което ще се случи след малко. А нашите цели (или липсата им) определят какъв ще е нашият следващ настоящ момент. Ако нямаме целиние сме просто едно следствие на обстоятелствата. Парче, което се люшка на всички страни в морето на живота. Сякаш нищо не зависи от нас. Но когато имаме цели и визия занапред – тогава ние ставаме причината за обстоятелствата в живота. Тогава вече ясно разбираме, че ние всъщност имаме достатъчно контрол. И можем да започнем бавно и целенасочено да създаваме живота, такъв какъвто искаме да го изживеем. 
Нашата работа с вас е да не оставяме малкото да измества или да бъде оправдание да не преследваме голямото в живота си. 

Навикът да обръщаме внимание на незначителното постепенно осквернява съзнанието ни дотам, че накрая всяка наша мисъл бива белязана от незначителност. Ако сме извършили такова светотатство над себе си – а кой ли не го е правил? – нашият лек би бил чрез будност и съсредоточеност да си възвърнем святостта, да съградим наново храма на мислите и действията си.

Хенри Дейвид Торо

Ако малкото ви е станало навик не се учудвайте ако се чувствате не наясно със себе си. Вие сте станали просто едно следствие на обстоятелствата в живота си. Тогава мислите, че живеете за момента, но всъщност момента изживява вас! И ако сте там – спомнете си, че винаги може да изберете да станете причина за обстоятелствата в живота си. Като вдигнете глава и към голямото в живота ви. Като просто започнете да си поставяте големи и смели цели, и след това бавно и упорито да ги изпълнявате. :)

 

Големи и смели цели означава нахални цели. Цели с размах! Цели, от които малко ни се свива корема от страх, но едновременно с това ни носят автоматична усмивка. След като си опишете целите, после просто си направете план с точно формулирани задачи и срокове, и действайте. Бавно. И упорито.

 

От 01.08.2019г. започваме модула за управление на времето и ако искате за един месец малко по-целенасочено да поработите върху създаване на ваша визия занапред – очаквам ви заедно с нас ТУК. През целия август ще работим върху създаването на свой цялостен план – с довършване на всичко, което имаме недовършено и изграждане на визия занапред. Програмата се изпълнява изцяло онлайн, така че може да се включите от всякъде и по всяко време. Цената за целия месец, за всички материали е 30лв. и може да се запишете ТУК. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *