4 начина да поддържаме мозъка си по-буден и във форма

4 начина да поддържаме мозъка си по-буден и във форма

 

Може да използваме доста повече от 10% от мозъка си. :) Тогава мисловната ни реакция е по-бърза, може да четем по-бързо, спомняме си по-ясно необходима информация, правим аналогии по-бързо, мислим по-обхватно и фокусирано. А заедно с това умът ни е по-спокоен, ние сме по-отпуснати и се справяме с предизвикателствата по-лесно. Всичко това просто, защото използваме по-голяма част от нервната си система :)

В долното видео гениалният д-р Брус Липтън дава чудесно научно доказано обяснение за това, че наистина може да използваме доста повече от 10% от мозъка си.

Ето 4 начина, по които може да постигнем това:

1. Правим си синхронизация между лявото и дясното полукълбо с 3-5-10 минутни физически упражнения, които включват просто кръстосване на ръцете или краката. Или интересни упражнения с ръцете и пръстите на ръцете. :)
ТУК може да видите няколко подбрани упражнения за синхронизация между лявото и дясното полукълбо. :)

2. Редовно да учим нови неща, които са ни интересни, за да си изграждаме нови невронни пътища и да държим ума си буден. :)

3. Да не правим постоянно едни и същи неща, а да излизаме от монотонното, автоматично живеене като си създаваме различни цветни опитности. :) Това значи изрично да планираме в графика си приключения, които да ни ентусиазират и обогатяват емоционално. :)

4. Да си изградим висока степен на съзнателност за това какво мислим, какво говорим, как реагираме, как действаме и да се водим не от автоматичните ни програми за тези операции, а да ги правим съзнателно и адекватно за конкретния момент и ситуация. Просто да сме съзнателни за глупавите филми в главата си и глупавите си реакции и да ги коригираме.

Повече практични и лесни съвети за това как бихме могли да управляваме мозъка си по-добре и в резултат на това да повишим драстично качеството си на живот, д-р Брус Липтън ще сподели в своята впечатляваща лекция на 21.10.2017г. в София. Повече за събитието и за регистрация може да видите ТУК. Очаквам ви! :)

Венета. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *