Жива ли е твоята идея?

Жива ли е твоята идея?

 

Част от нещата, които правят живота ни, живот, който си струва да бъде изживян е това да реализираме идеите, които усещаме, че сърцето ни приканва да реализираме. 

Знам го, защото всеки път когато пиша дори и една статия, като тази – това е една идея, макар малка, която реализирам. И реализирайки я, това веднага осезаемо ми създава усещане за смисъл, за радост и усещане за живот

Вашето сърце може би не ви приканва да седите и да пишете статии, но знам… сигурна съм, че ви приканва да реализирате нещо. И то може би ви приканва да го реализирате отдавна. 

Какво да направя? Откъде да започна?

Обикновено това е един от първите въпроси, които ми задават хората, с които работим по реализиране на идеите им.

Днес няма да ви занимавам с планове, насоки, стъпки по изпълнени и т.н. Днес искам да обърнем внимание на нещо, което идва преди всичко останало. И то е въпросът: А твоята идея жива ли е?

От около 10 години реализирам свои идеи, като последните 5г. го правя като работа. И това, което все повече осъзнавам е, че идеите, които най-много са ме вдъхновявали и държали „будна“, са идеите, които са се превръщали в най-успешни проекти. Идеите обаче, които са ми били скучни или някакси времето, мястото, мотивацията ми за тях е минала – нито са ми били приятни за реализация, нито са ми донесли много в замяна.

След един такъв проект се сетих, че преди години бях гледала едно интервю с Норбеков, който разказваше как от много време има идея за някаква книга. Започнал я е, но не я довършва, просто защото… няма вдъхновение за това. Тогава си помислих, че това е голяма глупост, дори глезотия! Но с времето и с опита си разбирам, че една идея наистина има своето време, място и… капацитет за живот.

Или както Брус Липтън казва: всичко, включително идеите ни, има енергия. И всичко, включително идеите ни, търси повече от тази жизнена енергия. За да се реализират.

Ето го и АХА момента:

Идеите, които наистина те вдъхновяват търсят жизнена енергия. И те я намират в теб! Ти си този, който може да им даде живот.

Когато една идея е жива, тя резонира с теб. Т.е. ти даваш енергия на идеята, но и тя дава енергия на теб. Вие двамата сте повече, отколкото ако сте разделени!

Преди да започнете да мислите за изпълнение, за планове и т.н., запитайте се: Моята идея жива ли е?

Как разбирате дали вашата идея е жива?

Много просто! Гледате тези 4 насоки:

  • Усещане в тялото: като мислиш за тази идея те побиват тръпки или ти се свива корема сякаш имаш любовна среща… Накратко: чувстваш се добре! :)
  • Увеличена енергия: да мислиш или да говор за тази идея те събужда, ободрява, усмихва! Може да седиш и да си мислиш за нея с часове.
  • Синхроничности: животът постоянно ти праща най-различни намигвания, който отново и отново те подсещат за твоята идея. Думи в разговор, думи в песен, която слушаш, картина на билборд и т.н.
  • Не си отива: някой мисли идват и си отиват, но мисълта за тази идея сякаш просто постоянно възниква в главата ти. :)

Ако отговаряте на горните 4 насоки – значи вашата идея е жива! И най-важното нещо, което следва да направите е да предприемете вдъхновяващи действия по изпълнението й. Защото ако не го направите, ако системно не обръщате внимание на идеята си, идеята ви малко по малко ще умира! И една част от вас никога няма да живее. Едно от най-важните условия за приятно и вдъхновено реализиране на идеи е да… хванем вълната докато нашата идея е жива. Тогава всичко се случва много по-лесно, много по-приятно и много по… въздействащо както за нас самите, така и за хората, които биха се докоснали до това, което реализираме. :)

Част от нещата, които правят живота ни, живот, който си струва да бъде изживян е това да реализираме идеите, които усещаме, че сърцето ни приканва да реализираме. И ако вие сега сте разбрали, че вашата идея е жива – искам веднага да планирайте следващата си стъпка по изпълнението й! :)

Запишете се да получавате други мои статии ТУК. :) В момента нямам свободни места в групата ми за реализиране на идеи, но ако имате интерес, пишете ми на info@venetadimitrova.com, за да ви имам предвид. В групата се срещаме 2 пъти в месеца, за да обсъдим спънки по реализацията, решения и планиране на задачите за следващите 2 седмици. Всеки за своята идея, според свободното си време и ангажименти. :) 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *