Какво е общото между стреса и куража?

Какво е общото между стреса и куража?

Физическите ефекти от стреса (учестено дишане, учестен пулс) всъщност са абсолютно същите каквито са физическите ефекти когато се чувстваме изпълнени с много кураж. В този смисъл, когато напрежението ви дойде в повече и усетите стрес, то веднага го предефинирайте и „излъжете себе си“, че вместо стрес, изпитвате огромен кураж да се справите с всичко. :)

Ето един от любимите ми публични личности, Саймън Синек, който в 2 минути разказва за това как се справя със стресови ситуации, а именно – когато е напрегнат, вместо да си казва, че е нервен, той учи себе си, че това състояние е всъщност състояние на ентусиазъм. По този начин той сменя гледната си точка и прави една стресова ситуация да изглежда като ситуация, в която ни очаква нещо ново вълнуващо :)

А за тези от вас, за които темата е повече интересна и искат да навлязат в малко по-големи детайли – ТУК може да намерите едно видео на Кели Макгонигъл, която ще потвърди думите на Синек и научно ще докаже, че стресът всъщност е нещо, което ни помага да живеем по-добре и по-дълго :)

Е, стресирани или ентусиазирани избирате да бъдете?

А ако искате заедно с нас да изграждате навикът да оставате спокойни в напрегнати ситуации – заповядайте в Програмата за изграждане на полезни навици. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *