Паулу Коелю за писането на книги или как дисциплината не спира вдъхновението – тя го създава!

Паулу Коелю за писането на книги или как дисциплината не спира вдъхновението – тя го създава!

Kато оставим на страна снимките със смешни цитати ала Паулу Коелю, всъщност Коелю има доста завладяваща лична история, а това, че успява да преразкаже на изключително достъпен език сложните теми на духовността го прави наистина гениален. :)

От ученик Коелю развива любов към поезията и писането, но родителите му не одобряват тези влеченията на сина си. Така постепенно той се отдалечава от тях, развивайки бунтарски дух. Родителите му възприемат погрешно непостоянното поведение на сина си и на три пъти го изпращат в клиника за душевно болни, където той претърпява различни терапии, включително електрошокова.

„Вразумен“ от родителите си започва да училище по право в Рио де Жанейро. Напуска го съвсем малко след започването. :) Започва да се движи в средите на хипита и свободомислещи хора и пише статии, проповядващи свобода, но го арестуват за кратко заради поезията му, в която бразилската диктатура вижда заплаха. :) След тези неприятни преживявания Паулу Коелю започва работа в звукозаписна компания и няколко години по-късно заема поста художествен директор в CBS, но през 1978 г. изненадващо е уволнен.

Година след това се среща със старата си позната Кристина, за която по-късно се оженва, и двамата започват да пътешестват из Европа. Коелю извървява Пътя на Сантяго, старинен маршрут между Франция и Испания, дълъг приблизително 800 км и след това събитие той намира сили да напише първата си книга – „Дневникът на един маг“, където описва преживяното. Година и половина след това Коелю издава „Алхимикът“, която има небивал за бразилски писател успех и 14 години по-късно е обявена за най-продаваната книга, написана на португалски език, за всички времена. :)

През следващите години Паулу Коелю продава над 50 милиона копия от книгите си, преведени на 56 езика, в 150 страни. Коелю е най-продаваният чуждестранен писател в България в началото на 21-ви век. :)

Вижте сега малко откровения от Коелю за трудностите му по отношение писането. :) Или как дисциплината не спира вдъхновението. Тя всъщност го създава! :)

https://www.youtube.com/watch?v=vbgjnshl77g

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *