Спрете да търсите себе си

Спрете да търсите себе си

Спрете да търсите себе си. Така или иначе, дори и да се намерите, вероятно ще отвърнете глава и ще продължите да търсите, очаквайки, че ще намерите нещо по-добро…И така до безкрай. Защото по-добро или по-лошо няма. И защото каквото и да намерите ще бъде всъщност някоя остаряла версия на вас самите. Все пак „себе си“ не е някоя бутилка от Каменица, която седи в някой бар и те чака. Или пържени картофи със сирене без срок на годност. Ние се променяме всеки ден. И следователно това, което наистина търсиш си ти сега. А „ти сега“ е изборът, който правиш в този момент. И с всеки избор едновременно намираш себе си и създаваш себе си.

Затова вместо да търсите себе си, изучавайте себе си и света, и избирайте кой искате да бъдете във всеки момент.

А ако се чувствате изгубени, значи, че просто в този момент позволявате на някой друг да ви създаде…позволявате някой друг да избере вместо вас – близките, познатите, работата, срещите, навиците, ситуацията, миналото, телевизора, времето…

А ако искате заедно с нас да откривате и създавате себе си едновременно – заповядайте в Програмата за изграждане на полезни навици. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *