Струва ли си да си брутално честен?

Струва ли си да си брутално честен?

Често хората се бием в гърдите за това, че сме „брутално честни“ и казваме едно към едно това, което мислим без никакви заобикалки.

Гордеем се, че сме такива и изобщо не се замисляме дали тази честност ще засегне човека отсреща, дали ще го срути по някакъв начин или дали ще развали нечий отношения. В края на деня, единственото което има значение е, че сме били откровени, дори това да не се е харесало на някой, нали така?

Е, дори и да продължите да мислите, че винаги е по-добре да казвате истината, моля имайте предвид, че честността винаги най-добре се поднася с тактичност. Защото тактичността е изкуството да си изкажеш мнението без с това да си навлечеш враг, да нараниш някого или да съкрушиш нечий дух.

Приканвам ви винаги да търсим начин как да усъвършенстваме своята честност и да я изразяваме, така че вместо да засегнем някого, да го вдъхновим да продължи смело напред. Такъв начин винаги има. Просто го трябва да го потърсим. :)

Ако искате да изградите по-осъзнати и вдъхновяващи отношения с другите и себе си, заповядайте с нас в Програмата за изграждане на полезни навици. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *